25/12/13

Φτάσαμε τα 100 άρθρα!

Το ιντερνετικό ταξίδι ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο. Τότε βγήκε στον «αέρα» το Domino. Λίγο πριν φύγει το 2013, φτάσαμε τα 100 άρθρα. Ας κάνουμε μια αναδρομή, για να θυμηθούμε κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο παρόν ιστολόγιο και προκάλεσαν εντύπωση.

Καταγράψαμε και σχολιάσαμε μαζί, γεγονότα που συνέβησαν γύρω μας. Με υπογεγραμμένα κείμενα. Γιατί η αλήθεια είναι, ότι δεν είμαστε fans… του ανώνυμου διαδικτύου. Άρθρα- άποψης και αρκετά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. To Domino είχε το καυτό ρεπορτάζ για το «μαϊμού» περιοδικό της Ραδιοτηλεόρασης (μέρος 1, μέρος 2, μέρος 3), που κυκλοφόρησε μυστηριωδώς στα περίπτερα, αμέσως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μια αποκάλυψη που έφτασε μάλιστα μέχρι την βουλή!

Μέσα σε αυτές τις 100 αναρτήσεις, είχαμε άρθρα που ξεπέρασαν τα 10.000 clicks και συγκέντρωσαν πάνω από 450 δικά σας σχόλια, όπως το αποκλειστικό άρθρο για τα προγράμματα απασχόλησης του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, μιλήσαμε ανοιχτά για το τι είδαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ενώ πολλές φορές καυτηριάσαμε τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που συναντήσαμε σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως στον ΟΑΕΔ και στο αμαρτωλό ΙΚΑ Καλλιθέας.

Σχολιάσαμε και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς… της υπομονής που έχουμε στην Ελλάδα. Με δύο άρθρα (διαβάστε εδώ και εδώ). Μιλήσαμε με ψυχραιμία για «λεπτά» θέματα, όπως για τις δύο όψεις των μεταναστών. Για τον τρόπο διδασκαλίας των Αρχαίων στο σχολείο ή για παράδειγμα, για την σχέση μας με την Αμερική, μια χώρα την οποία… κάποιοι αγαπούν να μισούν.

Είχαμε και πολλή πολιτική. Οι εξελίξεις έτρεχαν συνεχώς. Αναρωτηθήκαμε, για το ποιος ήταν τελικά ο καταστροφέας της Ελλάδας. Σχολιάσαμε τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής. Κριτικάραμε τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και αυτοί οι μπαγάσες (κάποιες φορές) ήταν αδιάβαστοι. Πιάσαμε και το φαινόμενο… Άδωνις Γεωργιάδης.

Mιλήσαμε για την δημοσιογραφία και την βιομηχανία του θανάτου. Όταν οι άλλοι «εξεπλάγησαν» με την αγγελία που ζητούσε καμαριέρα για εθελοντική εργασία σε ξενοδοχείο, γράψαμε (με αποδεικτικές φωτο) ότι κρατάει χρόνια η μόδα της τσάμπα εργασίας στην Ελλάδα.

Πολύς λόγος έγινε όλους αυτούς τους μήνες για την εκκλησία. Γράψαμε για τις ιερές μπίζνες. Για τα αμέτρητα, δηλαδή, ακίνητα της εκκλησίας τα οποία τα εκμεταλλεύεται οικονομικά, σαν μια κανονική εταιρία. Επιπλέον, εξηγήσαμε –φέρνοντας στο φως παλαιότερες έρευνες- το γιατί η Αθήνα πλημμυρίζει με μερικές σταγόνες βροχής, με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ασχοληθήκαμε με την τεχνολογία. Γράψαμε για το Facebook και την ανύπαρκτη προστασία από την ρητορική του μίσους.


Υπήρχαν και θετικές ειδήσεις μέσα στην όλη υποτονική κατάσταση που επικρατεί στην χωρά μας. Εδώ στο Domino, μιλήσαμε για τους Έλληνες που διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο. Σταθήκαμε και στις θετικές κινήσεις που γίνονται τελευταία στην Αθήνα, και μας κάνουν να ελπίζουμε.

Επικριτικά, καυστικά, ψύχραιμα, αποκαλυπτικά, δίκαια ή άδικα, αισιόδοξα ή απαισιόδοξα άρθρα. Και κάπως έτσι φτάσαμε στον αριθμό 100. To be continued…

2 σχόλια:

  1. εύχομαι καλή συνέχεια και πολλές συγγραφικές επιτυχίες και εμπνεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή