21/10/13

Η αγορά της κοροϊδίας στου Ρέντη



Του Γιάννη Μπελεγρίνη
 
Πλασαρίστηκε ως φθηνή, φαίνεται όμως ότι είναι… αλμυρή. Ο λόγος για την «Αγορά του καταναλωτή» η οποία εγκαινιάστηκε πριν μερικές μέρες, εντός της λαχαναγοράς του Ρέντη. Πολίτες από όλα τα μέρη της Αθήνας κατέφθασαν εκεί, με την ελπίδα να αγοράσουν φθηνά τρόφιμα, ωστόσο –βλέποντας τις τιμές- πολλοί από αυτούς έφυγαν με άδεια χέρια.

Οι τιμές στην εν λόγω αγορά, προβλέπονταν να είναι έως και 40% μειωμένες, σε σχέση με τις κοινές αγορές. Όμως, οι τιμές σε πολλά προϊόντα τελικά ήταν ίδιες ή και αυξημένες (!) σε σύγκριση με άλλα σημεία πώλησης. Αυτό καταγράφεται και σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. «Ήρθα από την Βάρκιζα να ψωνίσω φθηνά και βρήκα τις ίδιες τιμές με τα άλλα σημεία πώλησης στην Αθήνα» λέει ένας πολίτης, στην κάμερα του σταθμού. «Τα προϊόντα μαναβικής είναι πιο ακριβά από ότι στη λαϊκή» επισημαίνει ένας άλλος.

Πολλοί πολίτες πήγαν εκεί, στο άκουσμα για οικονομικά προϊόντα, ξόδεψαν από την τσέπη τους για την βενζίνη (μη το ξεχνάμε κι αυτό στην εποχή μας) για να πάνε μέχρι του Ρέντη και τελικά δεν βρήκαν τις μειωμένες τιμές που ευελπιστούσαν. Αν κάποιος πήγε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η ταλαιπωρία θεωρείται δεδομένη.

Όπως τονίζουν πολλοί καταναλωτές που επισκέφτηκαν την «Αγορά του καταναλωτή», ακόμα και στα παξιμάδια, οι τιμές είναι πιο ακριβές, σε σύγκριση με το πόσο πωλούνται στα Σούπερ Μάρκετ. Το ίδιο, σε πολλά φρούτα και ψάρια.

Δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση στη χώρα που ζούμε. Μάλλον, οι παραγωγοί ακολούθησαν την τακτική του «ότι αρπάξουμε». Την τακτική που ακολούθησαν και πολλοί εστιάτορες, που μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, κρατήσανε τις ίδιες τιμές και «τσεπώσανε» το κέρδος. Την τακτική την οποία ακολουθούν και αρκετοί μαγαζάτορες στις εκπτώσεις, που -λίγο πριν- ανεβάζουν τις τιμές στα προϊόντα τους και μετά τα παρουσιάζουν ως… προσφορές. 

Σημειώνεται, ότι στα εγκαίνια της «Αγοράς του καταναλωτή», την περασμένη εβδομάδα, παρευρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα. Κάνοντας μάλιστα δηλώσεις, σε πανηγυρικό κλίμα. Σίγουρα, σαν ιδέα δεν ήταν κακή, η δημιουργία μιας φθηνής αγοράς για τους πολίτες. Στην πράξη όμως, φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά. Αν είχε πάντως, πραγματικό χιούμορ ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να κατέβει και σήμερα στου Ρέντη και να τσεκάρει τις τιμές. Αυτό θα είχε ενδιαφέρον.


* Όσοι θέλουν να μαθαίνουν πρώτοι για τα νέα άρθρα του Domino, μπορούν να κάνουν Like στην συνεργαζόμενη Facebook Page ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/2/14, 10:31 π.μ.

    πηγα με την γυναικα μου και η αληθεια ειναι οτι ειχαν πολυ"φθηνα"πραγματα...τα ψαρια?1 με 2 ευρω ακριβοτερα απο την λαικη.τοματες,αγγουρια κ.τ.λ ολοιδια τιμη με το σουπερ μαρκετ.αλλα οι μεγαλυτερη"προσφορα"ηταν στο κρεας:3 ευρω οι φτερουγες κοτοπουλου...τα υπολοιπα?τιμες κρεοπωλειου σουπερ μαρκετ.το μονο ευχαριστο ειναι οτι ο κοσμος τους εχει παρει χαμπαρι και δεν υπηρχε ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή