29/11/14

Νίκος Ρωμανός: Όλεθρος ενόψει (;)

"Να θυμάσαι την 6η του Δεκέμβρη"
Του Αλέξανδρου Ναλμπάνη

Όταν η Δημοκρατία καταπατάται από τους ανθρώπους που έχουν κληθεί να τη διαφυλάξουν, τα αποτελέσματα είναι έως και ολέθρια.


Διαβάστε ένα ορατό, πανελλαδικής εμβέλειας σενάριο για την πορεία της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού, που κάθε άλλο παρά απίθανο φαντάζει.





Τα βασικά δεδομένα

 

Ο Νίκος Ρωμανός είναι κρατούμενος τον φυλακών Κορυδαλλού, ένοχος για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Κατά τη σύλληψη ο Ρωμανός και οι συνεργοί τους χτυπήθηκαν από  τους αστυνομικούς σε βαθμό παραμόρφωσης (βλ. φωτο).



Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Μπουρζούκος
αμέσως μετά τη σύλληψή τους

Η εξαιρετικά βιαστική και άτεχνη επεξεργασία των φωτογραφιών πριν δοθούν στη δημοσιότητα ώστε να καλυφθούν τα σημάδια στα πρόσωπα των συλληφθέντων δημιούργησε βάσιμες υποψίες καταχρηστικής βίας, ωστόσο κάτι τέτοιο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως.

Το πόρισμα της ΕΛ. ΑΣ έκανε λόγο για έντονη αντίσταση των συλληφθέντων και επιβεβλημένη βία από την πλευρά των αστυνομικών.


Αρχικά οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν για Τρομοκρατία, όμως η κατηγορία κατέπεσε και τελικά καταδικάστηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 ως δράστες του Κοινού Ποινικού Δικαίου.
Το καλοκαίρι του 2014, όντας κρατούμενος, ο Ρωμανός συμμετείχε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τμήμα Υγείας) στο ΤΕΙ Αθήνας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε δηλώσει σχετικά: "Η Πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"

Δύο βασικά σημεία του Άρθρο 56 του Ποινικού Κώδικα:

α)
"Η εκπαιδευτική άδεια χορηγείται για τη φοίτηση κρατουμένων σε σχολές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εφόσον στην περιοχή φοίτησης λειτουργεί αντίστοιχο προς την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι κατάστημα κράτησης"

Άρα ο Ρωμανός δικαιούται άδεια, εφόσον είναι ήδη έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού και το ΤΕΙ Αθήνας είναι στην ίδια πόλη, άρα δεν θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε άλλες φυλακές που ενδεχομένως δεν θα υπάγονται στην κατηγορία του.

β)
"Σε κάθε περίπτωση η άδεια χορηγείται εντός ευλόγου χρόνου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις ο κρατούμενος"

Σύμφωνα με τη σχετική Ανακοίνωση του ΤΕΙ Αθήνας, το Χειμερινό Εξάμηνο του Έτους 2014-2015 ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2014.
Σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2014, ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει λάβει καμία  εκπαιδευτική άδεια.

Από τις 10 Νοεμβρίου 2014 (εδώ και 19 ημέρες) ο Ρωμανός κάνει απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δεν του δίδονται, ενώ την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.



Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου...;


Πέραν των παραπάνω τυπικών δεδομένων, υπάρχουν δύο ακόμη που ένα Κράτος Δικαίου δεν θα έπρεπε να επιτρέπει να μας απασχολούν.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολίτευμα την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ένα πολίτευμα που λειτουργεί ακολουθώντας τους Νόμους που το ίδιο το Κοινοβούλιο ψηφίζει και θεσπίζει.

Ο Νίκος Ρωμανός είναι δηλωμένος Αναρχικός.
Ήταν φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  ο οποίος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, που σήμερα εκτίει ισόβια κάθειρξη για την πράξη του.

Στο κείμενό του "Ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας" ο Ρωμανός εξηγεί όλο το σκεπτικό του πίσω από την απεργία πείνας που διεξάγει.

Όπως διευκρινίζει, "
δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους (σ.σ. του Κράτους)· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού."

Ο Ρωμανός έχει, από την ίδια τη Δημοκρατία, κάθε δικαίωμα να μη σέβεται ιδεολογικά τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα, αρκεί να μην προβαίνει σε παράνομες πράξεις.
Η Δημοκρατία δεν ποινικοποιεί την ελεύθερη σκέψη άλλωστε· αντιθέτως την υπερασπίζεται.
Ακόμη και τις παράνομες πράξεις τις τιμωρεί βάσει Νόμων, όχι αλόγιστα και αυθαίρετα.
Προβλέπεται δίκη και ποινή φυλάκισης, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωσή του Ρωμανού.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Η Δικαιοσύνη φυλάκισε τον Ρωμανό σύμφωνα με το Νόμο, όμως εν συνεχεία δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα.

Όχι μόνο δεν του χορηγεί εκπαιδευτικές άδειες ακόμη κι όταν κοντεύει να πεθάνει διεκδικώντας τες, αλλά όπως δηλώνει ο δικηγόρος του Ρωμανού η Εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού έδωσε εντολή για αναγκαστική σίτισή του, πράξη που αποτελεί ποινικό αδίκημα βασανισμού κρατουμένου!

Σκεφτείτε λίγο: ένα ανώτατο Όργανο του Νόμου (Εισαγγελέας) δίνει εντολή να παρανομήσει το προσωπικό της φυλακής εις βάρος ενός κρατουμένου βασανίζοντάς τον για να τον κρατήσει... με το ζόρι ζωντανό, ενώ ο κρατούμενος πεθαίνει επειδή έχει πέσει θύμα παράνομης στέρησης αδειών και έχει αποφασίσει
να τις διεκδικήσει μέχρι τέλους.
Τι άλλο να πει κανείς;



Το εφιαλτικό σενάριο


Μιλάμε ήδη για καταπάτηση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων ενός Έλληνα πολίτη, αλλά και για απίστευτη αναλγησία του Κράτους απέναντι σ' έναν άνθρωπο που αγωνίζεται για άσκηση ήδη κεκτημένων Δικαιωμάτων του.

Αν ο Νίκος Ρωμανός πεθάνει στο κρεβάτι του νοσοκομείου, το όνειδος για την Ελλάδα - για όλους εμάς - θα είναι τεράστιο.
Ένας άνθρωπος θα έχει χαθεί διεκδικώντας Δημοκρατικά Δικαιώματα σε Ευρωπαϊκή Δημοκρατική χώρα εν έτη 2014, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να διατρανώνει τα αυτονόητα ("Η Πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις") ενώ συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ αίσχος, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η κατρακύλα να μη σταματήσει εκεί.

Όπως έγραψα και παραπάνω, ο Ρωμανός είναι Αναρχικός και ήταν φίλος του Γρηγορόπουλου.
Ο Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008, δηλαδή σε μια βδομάδα από σήμερα συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατό του.
6 Δεκεμβρίου είναι και η γιορτή του Αγίου Νικολάου, και το όνομα του Ρωμανού είναι Νίκος.


Οι παραπάνω τραγικές συμπτώσεις συνθέτουν ένα ολέθριο παζλ, που φαντάζει πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε ακόμη ένα μπαράζ συγκρούσεων και βανδαλισμών σε όλη τη χώρα, αντίστοιχο μ' εκείνο του 2008.

Ξανά "εμπόλεμη ζώνη" η Ελλάδα, ξανά εξευτελισμός της Δημοκρατίας, ξανά τραγωδία διεθνών διαστάσεων, άλλη μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία της Ελλάδας.

"Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει" κατά τον Τζορτζ Σανταγιάνα, και φαίνεται πως στην Ελλάδα έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Ποτέ στο παρελθόν δεν έχω ευχηθεί τόσο έντονα να κάνω λάθος, όσο γράφοντας αυτό το κείμενο. ΜΑΚΑΡΙ να κάνω λάθος.



Πηγές φωτογραφιών

Κεντρική: www.knowledgeoftoday.org

Ένθετη: www.iefimerida.gr



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υβριστικά/προσβλητικά σχόλια κάτω από το κείμενο δεν θα γίνονται ανεκτά και θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν.
Κάθε μορφή πολιτισμένου διαλόγου είναι ζητούμενη και ευπρόσδεκτη.

20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/11/14, 3:34 μ.μ.

    Απορίες
    1.Ενοπλη ληστεία από ένα 19χρονο που δεν είχε οικονομικό πρόβλημα.Γιατι;
    2.Αν κατά την διάρκεια της ληστείας κάποιος πολίτης αντιδρούσε θα τον πυροβολούσε.Γιατί;
    3.Οταν οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να παραδοθούν συμμορφώθηκαν η αντέδρασαν βίαια;Γιατί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/12/14, 7:16 μ.μ.

      1. Ιδεολογικοι λογοι, προσωπικα τους αποδεχομαι αλλα δεν συμφωνω μαζι του.
      2. Οχι γιατι η ληστεια δεν ειχε ομηρους αρα δεν υπηρχε καποιος να αντιδρασει.
      3. Συμμορφωθηκαν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/12/14, 7:51 μ.μ.

      εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είπε «δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης… Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν…». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα»

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/11/14, 3:43 μ.μ.

    4.Δεν αποδέχεται το πολιτικό σύστημα αλλά αποδέχεται το εκπαιδευτικό;Γιατι;
    5.Πόσο αστυνομικό προσωπικό θα απασχολείτε με τις σπουδές του νεαρού;Γιατί;
    6. "απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό " λέει και πρέπει το κράτος να τον δεχτει.Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή πόσο ανώριμος είσαι?Γιατί έτσι είναι ο νόμος.Μάθε πρίν μιλήσεις

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/11/14, 3:55 μ.μ.

    7.Αν η εντολή για αναγκαστική σίτιση του αποτελεί ποινικό αδίκημα η άρνηση βοήθειας σ ένα άτομο που κινδυνεύει η ζωή του, τι είναι;
    8."Αν ο Νίκος Ρωμανός πεθάνει στο κρεβάτι του νοσοκομείου"Εσείς τι κάνετε γιά να μη συμβεί κάτι τέτοιο;
    9."πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε ακόμη ένα μπαράζ συγκρούσεων και βανδαλισμών σε όλη τη χώρα, αντίστοιχο μ' εκείνο του 2008."Ο λόγος, οι σπουδές του παιδιού.Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση σε όλα:
      1) Δεν γνωρίζω γιατί, και δεν ενδιαφέρει το Νόμο η αιτία, αλλά η πράξη.
      2) Δεν μπορούμε να συζητάμε με υποθέσεις, αλλά με γεγονότα.
      3) Γιατί κανείς δεν "κάθεται" να τον συλλάβουν.
      4) Δεν το αποδέχεται, διαβάστε το κείμενό του.
      5) Όσο ορίζει ο Νόμος και επειδή το ορίζει ο Νόμος.
      6) Γιατί ο εν λόγω "εκβιασμός" επί της ουσίας είναι διεκδίκηση κεκτημένων Δικαιωμάτων.
      7) Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.
      8) Έγραψα αυτό το άρθρο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω, δεν έχω κάποια Εξουσία.
      9) Όχι, ο λόγος θα είναι οι αντιλήψεις περί αντίδρασης των ομοϊδεατών του Ρωμανού, που έχουν ως βασικό μέσο έκφρασης τη βία.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/11/14, 5:56 μ.μ.

    "Αν ο Νίκος Ρωμανός πεθάνει"λες αλλά σε μένα απαντάς "Δεν μπορούμε να συζητάμε με υποθέσεις, αλλά με γεγονότα.
    Γιατί κανείς δεν "κάθεται" να τον συλλάβουν.απαντάςΟ νόμος λέει τοτε για βίαιη προσαγωγή
    7) Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.Αν ένας άνθρωπος πεθαινει μπροστά σου και συ αδιαφορείςπως χαραχτηρίζεται αυτή η πράξη σου;
    Πιστευεις ότι όλοι όσοι
    συμετείχαν το 2008 ήταν ομοιδεάτες του Γρηγορόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α) Το "αν ο Νίκος Ρωμανός πεθάνει" είναι υπόθεση που αφορά το μέλλον, άρα είναι πιθανή και έχει νόημα να συζητάμε τις πιθανές συνέπειες.
      Η δική σου υπόθεση αφορά το παρελθόν, άρα είναι αδύνατο να συμβεί, άρα δεν έχει νόημα να συζητάμε γι' αυτήν.
      Β) Γνωρίζω τι λέει ο Νόμος, και το γράφω και παραπάνω. Είπα "Το πόρισμα της ΕΛ. ΑΣ. έκανε λόγο για έντονη αντίσταση των συλληφθέντων και επιβεβλημένη βία από την πλευρά των αστυνομικών."
      Γ) Κτηνωδία χαρακτηρίζεται, αλλά τι σχέση έχει με το θέμα μας;
      Δ) Δεν γνωρίζω την ιδεολογία του Γρηγορόπουλου, και ίσως να μην είχε καν ιδεολογία (ήταν 15 χρόνων). Οι Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές τότε "ενεργοποιήθηκαν" λόγω του δράστη, όχι λόγω του θύματος. Το ότι ένας αστυνομικός εκτέλεσε έναν έφηβο ήταν το θέμα, όχι η ιδεολογία του εφήβου.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος30/11/14, 6:12 μ.μ.

    Η μνήμη που είναι σύμβουλος για την πορεία στο μέλλον δεν μπορεί να είναι επιλεκτική.Να θυμάσαι την 6 Δεκέμβρη του 2008 αλλά να θυμάσαι και την 5 του Μάη του 2010 και την 18 Σεπτέμβρη του 2013 και την 1 Νοέμβρη του 2013.Μέρες βίας που δεν πρόσφεραν τίποτα στην κοινωνία παρά μόνο νεκρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, και για όσους διαβάζουν το σχόλιο και δεν θυμούνται ακριβώς τα γεγονότα, οι ημερομηνίες αναφέρονται στα παρακάτω:

      5 Μαΐου 2010 - Εμπρησμός στη Marfin, νεκροί οι Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης

      19 Σεπτεμβρίου 2013 - Δολοφονία Παύλου Φύσσα

      1 Νοεμβρίου 2013 - Δολοφονίες Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος2/12/14, 11:26 μ.μ.

    Εφόσον ο νόμος λέει ότι η εκπαιδευτική άδεια δίνεται με τις ίδιες προυποθέσεις με την τακτική άδεια, τότε θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 1/5 της ποινής δηλαδή τρία καθαρά χρόνια... τα οποία φυσικά δεν έχει συμπληρώσει και δεν του δίνουν άδεια και καλώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10846471_977969652232098_2694371162611449667_n.jpg?oh=841b143328ca88e70fb78f9282b00214&oe=550184B2

      Ελεύθερος ,για να βγάζουν γούστα τα πουτανάκια............

      https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/1797404_977969822232081_4046046757225616358_n.jpg?oh=9f9c3afacbabcd971f9664f69c0a5295&oe=5506AB5F&__gda__=1426314511_82011705393f19c7c303268276d51c20

      Μέσα,για να βγάζουν γούστα οι σκατόψυχοι.......

      Πού πας ρε Ρωμανέεεεεεε........Πάρε τον Βορίδη συνήγορο..........
      Και μη ξεχνάμε ποιος ήταν συνήγορος του κ. Energa. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ.

      https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10685559_977980612231002_8803087106275716719_n.jpg?oh=5cca7c03eb6010741cc511e490ee26c8&oe=55191329

      Κι όλα αυτά,γιατί?Επειδή δεν δέχτηκε την βράβευση για την επιτυχία του?Ή μήπως επεξεργάζονται κάποια σχέδια ανωμαλίας στις 6 Δεκέμβρη?Να έχει και ένα σκατοάλλοθι ο Σαμαράς να τον συνοδεύει σαν ηρωϊκό μύθο,αντίστοιχο του Κ.Καραμανλή,μπουλούκου?

      Το πρόβλημα,δεν είναι η κυβέρνηση

      Το πρόβλημα σε μια χώρα που κάνουν ότι θέλουν τα χρήματα,τα τρώνε,τα καίνε,τα κάνουν μίζες,τα κάνουν κορδελάκια,τα κάνουν μασούρι
      κι εσένα σου γαμάνε την ζωή,το πρόβλημα είσαι ,εσύ-εγώ,κάνε μια βόλτα στα σάϊτ και διάβασε σχόλια,χωρίς να έχει καταλάβει ο άλλος,γιατί έχει καταδικαστεί ο Ρωμανός,απλά επειδή θυμάται,ότι μαλακίες έβγαλε η αντιτρομοκρατική,τον έχει καταδικάσει σαν στυγνό εγκληματία εναντίον της χώρας και του λαού........

      Κοινωνική,επανένταξη,καληνύχτα.......

      Διαγραφή
    2. Σεβαστή η άποψή σας και ευπρόσδεκτη, παρακαλώ όμως να είστε λίγο πιο προσεκτικός στη διατύπωση.

      Έχω γράψει στο τέλος του άρθρου πως "Υβριστικά/προσβλητικά σχόλια κάτω από το κείμενο δεν θα γίνονται ανεκτά και θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν.
      Κάθε μορφή πολιτισμένου διαλόγου είναι ζητούμενη και ευπρόσδεκτη."

      Το δικό σας σχόλιο δεν έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του τις ύβρεις οπότε δεν θεωρώ πως αξίζει διαγραφής, όμως θα σας παρακαλούσα να τις αφαιρέσετε.

      Διαγραφή
  7. Κάνουν τα @ω&#παίδα παρανομίες γιατί οι γονείς τους δε τα μάζευαν οταν έπρεπε και μετά έχουν απαιτήσεις και δικαιώματα τις υποχρεώσεις τους όμως τις αγνοούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το λαθος που εκανε, πληρωνει τις συνεπειες με το να βρισκεται στην φυλακη. Το θεμα σπουδων ειναι ενας νομος της Δημοκρατιας, τον οποιο νομο αν δεν τον τηρειτε τοτε αλλαξτε τον. Εχει καθε δικαιωμα να σπουδασει και παραλληλα να τιμωρειται για το παρελθον με το να γυρνα στη φυλακη.
      Επισης, στο παραπανω αρθρο εχει ως Υ.Γ. να μην υπαρχει εξιβρυση στα σχολια μας, οποτε με τη λεξη "γαμωπαιδα" ειναι ολοφανερο ποσο δυσκολη νοημοσυνη εχεις που δεν καταλαβες ουτε αυτο!

      Διαγραφή
    2. Εγώ έγραψα κωλοπαιδα και όχι αυτό που έχεις γράψει εσύ και πάλι δεν το εγραψα ολόκληρο όπως εσύ... Ο νόμος λέει ότι εφόσον δεν έχει εκπληρώσει ένα ποσοστό της ποινής του δεν δικαιούται έξοδο του πρόσφεραν εναλλακτική χωρίς να βγαίνει αλλά εκβιάζει για να πάρει αυτό που θέλει γιατί έτσι τον έμαθαν... Και προσέχουμε τα λόγια μας δε βρίζουμε το λέει στο υ.γ. Ντροπή!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος6/12/14, 4:02 μ.μ.

    Ως εκπαιδευτικός, θεωρώ πως όλοι έχουμε το δικαίωμα στη μόρφωση και πόσο μάλλον ένα παιδί- γιατι ο Νίκος Ρωμανός είναι παιδί. Ωστόσο το νόμισμα έχει δυο όψεις και πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά πριν κρίνουμε αποφάσεις και πράξεις. Για μένα προσωπικά ο συγκεκριμένος νεαρός έχει βαθύτερα προβλήματα όσον αφορά την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο. Μια ομοδα ψυχολόγων και εκπαιδευτικών θα βοηθούσε πολυ. Γιατι το πρόβλημα παραμένει πρόβλημα έστω και αν του ικανοποιηθεί το αίτημα για τις σπουδές του. Μόνο προβληματική θα μπορούσα να χαρακτηρισω τη συμπεριφορά του σε τόσο μικρή ηλικία. Αλλα παιδιά στην ηλικία του αγωνίζονται για ενα μεροκάματο και εκείνος τι έκανε??? Ειθε όλα να πάνε καλά για τον ίδιο και την οικογενεια του. Είναι κρίμα να χάνουμε τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "βράβευση της εβδομάδας" για την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου. Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για τη μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ κύριε Σπυριδάκη, και μακάρι στο μέλλον η επικαιρότητα να μη μας αναγκάζει να ασχολούμαστε με τόσο (ή περισσότερο) δυσάρεστα θέματα.

      Διαγραφή