21/4/14

Εικόνες ντροπής στο Ολυμπιακό γήπεδο Beach Volley (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Γιάννης Μπελεγρίνης

Σπασμένα τζάμια, σκουπίδια, αγριόχορτα και… ξεριζωμένες πόρτες. Αυτό είναι το σκηνικό που επικρατεί σήμερα, στο Ολυμπιακό γήπεδο Beach Volley, το οποίο βρίσκεται στο Φάληρο. Ο φακός του First-magazine.gr «τρύπωσε» στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και κατέγραψε τις ντροπιαστικές εικόνες.


Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τα περισσότερα από τα γήπεδα που φτιάχτηκαν τότε, αφέθηκαν στην μοίρα τους μετά το τέλος των Αγώνων. Το Ολυμπιακό γήπεδο Beach Volley, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η εικόνα του σήμερα προκαλεί θλίψη και σε τίποτα δεν θυμίζει τις λαμπερές στιγμές του 2004.

Αγωνιστικός χώρος ουσιαστικά δεν υπάρχει, ενώ εκεί έχουν φυτρώσει αγριόχορτα. Οι διάφορες τζαμαρίες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο γήπεδο, είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία σπασμένες. Μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη. Σκουπίδια και παλιά αντικείμενα αραδιασμένα παντού. Έντονη είναι και η σκόνη, η οποία έχει καλύψει τα πάντα.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και κάποιες πόρτες έχουν ξηλωθεί από τη θέση τους και βρίσκονται πεσμένες στο πάτωμα. Επιπλέον, υπάρχουν ηλεκτρικά καλώδια εκτεθειμένα (άγνωστο αν είναι ενεργά). Οι τοίχοι σε πολλά σημεία είναι φθαρμένοι, ενώ οι περισσότερες μεταλλικές επιφάνειες είναι πλέον σκουριασμένες.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός, ότι δεν υπάρχει έστω κάποια υποτυπώδης φύλαξη. Τουλάχιστον κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, δεν υπήρξε ούτε μια «ενόχληση» από κάποιον φύλακα ή Security. Στο κομμάτι της φύλαξης, ίδια είναι επίσης η κατάσταση και σε πολλά άλλα Ολυμπιακά ακίνητα, τα οποία έχουν μετατραπεί… σε ξέφραγα αμπέλια.

Κάποια από τα γήπεδα που χτίστηκαν για τους Αγώνες της Αθήνας, περνούν τώρα στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού δόθηκε το «πράσινο φως» από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων . Στην συνέχεια το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει στην πώληση τους ή στην αξιοποίηση τους με μακροχρόνιες μισθώσεις.

Ακολουθούν οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες από το γήπεδο του Beach Volley:




















Το ρεπορτάζ έγινε για το First-magazine.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου