17/5/13

Που Π.Α.Μ.Ε. ;



Του Γιάννη Μπελεγρίνη


Τι κοινό μπορεί να έχουν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ με το Χόλυγουντ; Κι όμως, φαίνεται ότι τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων εκεί στον Περισσό, είναι τόσα πολλά, που μερικές φορές εκπλήσουν.  Μέσα στον χαμό που γίνεται στην χώρα μας, το Π.Α.Μ.Ε. αποφάσισε να κάτσει να φτιάξει ανακοίνωση για… την Αντζελίνα Τζολί.

Και δεν είναι Πρωταπριλιά, τότε θα ήμασταν σίγουροι πως πρόκειται για φάρσα. Όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, όπως επισημαίνεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, είναι αντίθετοι στην υπερπροβολή της ηθοποιού από τον «αστικό Τύπο» λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, και την παρουσίαση της ως ηρωίδα. Αυτό βλέπει το ΚΚΕ.

Για να πάμε στην ουσία, που είναι το κακό στην περίπτωση Τζολί; Μια διάσημη γυναίκα και πρέσβειρα του ΟΗΕ, σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, έπραξε το σωστό. Άρα, ως αναγνωρίσιμο πρόσωπο, είναι λογικό να έχει και την αντίστοιχη προβολή. Ίσα- ίσα αυτό μπορεί να κινητοποιήσει πολλές γυναίκες, έτσι ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις για ανάλογα προβλήματα. Ίσως, λέμε ίσως, να δώσει θάρρος σε τόσες γυναίκες της διπλανής πόρτας, που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση. Ακόμα και στις «εκατοντάδες εργάτριες αγωνίστριες που έχουν το ίδιο πρόβλημα υγείας», όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές του Π.Α.Μ.Ε.

Το ΚΚΕ όμως έχει βγάλει κι άλλες φορές στο παρελθόν ανακοινώσεις… που ξαφνιάζουν. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός, από την ανακοίνωση του Κομουνιστικού Κόμματος για το μείζον θέμα του πριγκιπικού γάμου στη Μεγάλη Βρετανία. Τότε το ΚΚΕ διαμαρτυρόταν για την μεγάλη προβολή που είχε το εν λόγω γεγονός. Λες και όποιος δεν ήθελε να το δει, δεν μπορούσε να κλείσει την τηλεόραση. Τι να περιμένουμε όμως, από ένα Κόμμα το οποίο φτάνει στο σημείο να κρεμάσει πανό στην Ακρόπολη. Γιατί όσο δύσκολα κι αν περνάμε, κάποια πράγματα, όπως η Ακρόπολη, δεν είναι κτήμα σου να τα κάνεις ότι θες και επιπλέον πρέπει να τα σέβεσαι. Στην γειτονική Ιταλία έχουν επίσης οικονομική κρίση, δεν είδαμε να κρεμά κανένας πανό στο Κολοσσαίο.

Δεν είναι τυχαίο, ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τους πολίτες στην Ελλάδα, το παραδοσιακό Κόμμα «λαϊκής αντίδρασης», αντί να είναι στο 30%, παραμένει καθηλωμένο κάτω από το 5%. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, έγινε και αλλαγή μετά από πολλά χρόνια στην ηγεσία του ΚΚΕ. Μια εξέλιξη που έκανε πολλούς από εμάς να πιστέψουμε, πως τουλάχιστον θα φέρει έναν άνεμο ανανέωσης στο Κόμμα. Μάλλον κάποια πράγματα όμως δύσκολα αλλάζουν. 

Όλα αυτά την ώρα που οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη διαδέχονται η μία την άλλη. Από την μία, δηλαδή, το ΚΚΕ βγάζει ανακοινώσεις για την Αντζελίνα Τζολί και από την άλλη αφήνει στον δρόμο δεκάδες εργαζομένους, δείχνοντας εκεί – που λειτουργεί ως εργοδότης- το πιο ψυχρό, καπιταλιστικό του πρόσωπο. Γιατί όπως πολύ εύστοχα είχε πει ένας πρώην εργαζόμενος του Ριζοσπάστη, «όταν κάποιος σε απολύει, λίγη σημασία έχει αν αυτός που το κάνει είναι Δεξιός, Κεντρώος ή Αριστερός»… 



* Όσοι θέλουν να μαθαίνουν πρώτοι για τα νέα άρθρα του DOMINO, μπορούν να κάνουν Like στην συνεργαζόμενη Facebook Page εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου